Fırında kuzu kemikli et pişirmek harika bir deneyim olmalı! Öncelikle, etin tuz ve karabiberle ovulması ve sebzelerin iri parçalar halinde doğranması oldukça önemli. Böylece lezzetler birbirine geçecek. Zeytinyağını tepsiye döküp sebzeleri yerleştirdikten sonra üzerine kuzu etini koymak, özellikle fırında pişerken sebzelerin aromasını etin içine çekmesini sağlıyor. Fırını 180 dereceye ısıtmak ve etin yumuşak olmasını beklemek de çok sabır gerektiren ama bir o kadar da keyifli bir aşama. Etin suyunu salmasını beklemek, gerçekten de lezzetli bir sonuç almanızı sağlıyor. Servis önerileri ise oldukça iştah açıcı; pişmiş sebzeler ve yoğurtla sunmak harika bir fikir. Marine işlemi ile etin lezzetini artırmak da güzel bir detay! Bütün bu aşamaları izleyerek hazırlanan bir yemek, özel günlerin vazgeçilmezi olabilir. Peki, ilk denemenizde nasıl bir sonuç elde ettiniz?
Fırında kuzu kemikli et pişirmek harika bir deneyim olmalı! Öncelikle, etin tuz ve karabiberle ovulması ve sebzelerin iri parçalar halinde doğranması oldukça önemli. Böylece lezzetler birbirine geçecek. Zeytinyağını tepsiye döküp sebzeleri yerleştirdikten sonra üzerine kuzu etini koymak, özellikle fırında pişerken sebzelerin aromasını etin içine çekmesini sağlıyor. Fırını 180 dereceye ısıtmak ve etin yumuşak olmasını beklemek de çok sabır gerektiren ama bir o kadar da keyifli bir aşama. Etin suyunu salmasını beklemek, gerçekten de lezzetli bir sonuç almanızı sağlıyor. Servis önerileri ise oldukça iştah açıcı; pişmiş sebzeler ve yoğurtla sunmak harika bir fikir. Marine işlemi ile etin lezzetini artırmak da güzel bir detay! Bütün bu aşamaları izleyerek hazırlanan bir yemek, özel günlerin vazgeçilmezi olabilir. Peki, ilk denemenizde nasıl bir sonuç elde ettiniz?
Cevap yaz