{ "title": "Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.iskelet.gen.tr/images/eklem-agrilarina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "20.01.2024 10:05:34", "author": "İzhan", "article": [ { "article": "Eklem ağrılarına ne iyi gelir? Eklem ağrılarından kurtulabilmek için bazı bitkiler vardır. Gün içinde kaliteli yaşamı kısıtlayan ağrılar, ödemler veya oluşan sertlikler kişiyi oldukça rahatsız edebilmektedir. Yapılan bazı araştırmalara göre bazı besinler oluşan iltihabı azaltarak eklemlerde oluşan ağrıların hafiflemesine yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Kuşburnu: Kuşburnunun çekirdeğinde ve kabuğunda yer alan bir maddenin iltihap nedeni ile oluşan reaksiyonu hafiflettiği düşünülmektedir. Kuşburnu çay olarak tüketilebileceği gibi kapsül şeklinde de tüketilerek faydalanılabilir. Ancak çay olarak tüketildiği zaman ısıya maruz kaldığından dolayı eklem üzerinde fazla bir etkisi kalmadığı için eklem ağrılarında kapsül olarak kullanmak daha yararlı olacaktır. Kuşburnu tozu, eklem ağrısı yaşayan hastaların iyileşmesine yardımcı olarak tedaviye destek veren bir bitkidir. Ayrıca eklemlerde oluşan kireçlenmeyi azaltarak kireçlenmeye bağlı yaşanan ağrıların hafiflemesine de yardımcı olmaktadır.

Zeytinyağı: Zeytinyağı bilindiği gibi Akdeniz diyetinin en önemli unsurlarındandır. Zeytinyağı içeriğinde oleocanthal olarak adlandırılan bir madde barındırır. Bu madde iltihaplanmayı bloke ederek oluşan eklem ağrısının şiddetini azaltmaktadır.

Zerdeçal: Zerdeçal acı bir tada sahiptir. Zerdeçal hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre eklemleri iltihaptan koruyucu bir özelliği olduğu düşünülmektedir.

Yeşil Çay: Yeşil çayın vücut fonksiyonları için birçok yararı vardır. Bu fonksiyonlardan biri de kıkırdaklarda oluşan hasarı onarmaktadır.

Kiraz: Kiraz antosiyanin bileşikler açısından zengin bir içeriğe sahip bir bitkidir ve kişiye enerji verir. İçeriği nedeni ile eklem ağrılarına iyi geldiği düşünülmektedir.

Brokoli: Lahana ailesi içinde yer alan brokoli oldukça güçlü sülfür barındıran ve antioksidan özelliği olan bir sebzedir. İçeriği nedeni ile eklemlerde oluşan iltihabı azaltarak ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.

Tahıllar: Kepekli ekmek, yulaf ezmesi gibi tahıl grubuna dahil gıdalar eklemlerin sağlığını korumayı sağlar. Bu sayede ağrılar ve iltihaplanmalar azalır.

Yumurta: Kemiklerin ve dokuların daha sağlıklı olması için vücudun sülfüre ihtiyacı vardır. Yumurta bol oranda sülfür içerir. Ayrıca B vitamini açısından zengin bir içeriğe sahip olduğu için kas ve eklem dokusunun gelişimine yardımcı olur.

Eklem Ağrıları İçin Alternatif Tedaviler

Sıcak ve Soğuk: Eklem ağrıları için sıcak ve soğuk uygulamalarının faydalı olduğu bir gerçektir. 20 dakika kadar süren sıcak bir banyo eklem ağrılarını hafifletebilir. Aynı şekilde 15-20 dakikalık soğuk kompres yine eklem ağrıları, sertliği ve şişliği için faydalı olacaktır.

Beslenme ve Spor: Sağlıklı beslenme alışkanlığına ek olarak düzenli egzersizlerin yapılması eklemleri güçlendirerek esnekliğini arttırır ve ağrılara karşı yararlı olur.
" } ] }